lørdag 7. august 2010

Italia sommeren 2010

Roma og Amalfikysten sommeren 2010!

Da var bryllupsreisen vår over, og vi er kommet tilbake til kalde Norge igjen. Italia var som forventet; varmt, stressende, masete italienere, fantastisk natur, dårlige engelskkunnskaper, pizza og pasta, MYE trafikk, og et nygift ektepar som koste seg max :-)
Solnedgang over San Felice.
Leiligheten var plassert på en høydetopp langs Amalfikysten. I Ravello. En liten max koselig "by" som herved er varmt anbefalt for alle å reise til (Ikke i sommermånendene juli-august vel å merke). Ravello inneholdt mange små koselige gater overlasset med keramikk, og ellers andre kjekke ting.

Ravello hadde en liten "sentrumsplass" foran en nydelig kirke der cafebordene stod plassert, unger sprang rundt og lekte til langt på kveld og trærne var dekorert med julelys. Det var rett og slett en nydelig plass!


Vi var veldig heldig som traff på "Ravello festival" den uken vi var der. Over er bilde av hovedscenen, der de "store" konsertene fant sted.

Vi derimot, nøyde oss med piano- og klassisk gitar konsert med noen lokale ungdommer som var tydelig stolte over å vise frem det di hadde lært.Her er utsiktsbilde fra terrassen vårUken langs Amalfikysten ble max utnyttet av ulike serverdigheter som kunne besøkes. En av dagene reiste vi til Pompeii og gikk til toppen av Vesuvio. Siden Erik også er en del av denne hjemmesiden (selv om det ikke praktiseres så godt ;), så hører jo historien bak disse to serverdighetene med :)
Pompeii var altså en romersk by som ble utslettet av vulkanen Vesuvio i år 67. Det som gjenstår i dag er ruiner. Vesuvio har i ettertid også hatt flere små utbrudd. En dag ventes det at den skal våkne til live igjen på ny.

Under ser du Erik på vei opp til vulkanen, og i Pompeiis ruiner.Ravello
På veien nedover til Amalfikysten (og på vei opp igjen til flyplassen) stoppet vi og overnattet på en nydelig plass som heter Anzio. Her tok vi masse bilder! :)


4 dager i Romas hete ..
2 kommentarer:

  1. det så flott ut! :) for en utsikt fra leiligheten da! håper dere e uthvilte etter en bra ferie, og klare for høsten!! klemm!

    SvarSlett
  2. Å, så nydelig det såg ut Elisabet! Ser ut som dåkke har hatt ein fantastisk ferie :)

    SvarSlett